torsdag 27 mars 2008

Hembygdsparken

Hembygdsparken - denna oas för sommarteater mitt i Hässleholm...



...tänk att det kommer att vara teater här... snart...



Här (mellan flaggstången till höger och den vänstraste lyktstolpen) ska det stå en scen, ett uppbyggt scengolv, med nytapetserade kulisser och rekvisita som ska ge publiken känslan av att befinna sig på en resebyrå. Ifjor regnade de flesta utomhusföreställningarna av "Inte alla tjuvar kommer för att stjäla" bort. Istället fick vi spela inomhus, i Sörby Prästgård, som vi fick låna av Hembygdsföreningen. Det gick bra det med men känslan av sommarteater försvinner lite grand när man inte är under bar himmel.

I år får vi tyvärr inte plats i prästgården med hela vår uppsättning. Vi hoppas naturligtvis på fint väder - men var ska vi vara om det regnar? Just nu undersöker vi fler möjligheter, men vi vet inte ännu var vi hamnar... Inomhusalternativet måste dock vara klart innan vi börjar trycka affischer och programblad och annonser, så att vi kan göra reklam för vår föreställning- i alla väder!

Vårt sommarteaterkoncept ser ut så här, sen ett par år tillbaka: Vi spelar först vår pjäs för publiken i Hembygdsparken, på kaféts uteservering. Sen hjälps vi alla åt att möblera tillbaka till kafémiljö och därefter serveras våfflor med olika tillbehör, allt medan våra musikaliska gäster underhåller. Förra året var det Göinge Musickanter men i år kommer vi att ha olika gäster varje gång, som gör allt från att sjunga Beatles till att gå på händer. Det du!

1 kommentar:

Anonym sa...

Häromdagen var jag vid cafet.
och fösökte komma ihåg hur stor scenen var förra året det var kul för jag fick tillbaka lite av de
positva känslor som jag upplevde förra sommaren fast vi bara lyckades spela ue 2 ggr. 1 tjuven