onsdag 18 juni 2008

Scenbygge


Hela lördagen ägnades åt scenbygge och jag gör vågen för Annie, Jenny, Ann-Sofie, Erik, Tomas och Tommy, som tillbringade mer än hela dagen i parken för att ställa i ordning! Forza HeTS!

Först gällde det att få scengolvet på plats. Inte helt lätt eftersom marken på uteserveringen böljar kraftigt. Utrustade med en stor portion tålamod och ett noggrant lod fick byggarna så småningom alla plankor på rätt vågländ.








Kulisserna har återfötts i en färg som för tankarna till 80-talet. De ska nu vara väggar i Frk Karlssons resebyrå. I fjor stod de som fond i ett vardagsrum (i INTE ALLA TJUVAR KOMMER FÖR ATT STJÄLA) och då såg de helt annorlunda ut.







Erik sågar och sågar...



Kulisserna är utrustade med regnskydd, vilka behövde rullas fram vid ett par tillfällen under byggdagen. En och annan skur gjorde oss sällskap.

Var ska klädhängaren sitta?



En jättehund kom på besök... men han ville inte ha rollen som Rune. Vi får hoppas att nån annan dyker upp och tar den.

Här kommer disken! Bakom den kommer Frk Karlsson att sitta och boka alla semesterresorna. Till Bahamas? Eller till Köpenhamn?


Ja... varför inte ta en tur till Tivoli!

Eller till London?

Mycket bra byggdag! Vi har scen och kulisser klara flera veckor innan det är dags för premiär! Det känns jättebra. Kulisserna packades sedan in igen, nu är det bara golvet som är på plats. Det ska först och främst användas av våra danska gäster den 28 juni, då Thistedts Morskabsteatre kommer på besök med sin föreställning "Folk och rövare i Kamomilla stad (eller Kardemomme by som den heter i dansk tappning). Se www.hets.nu för mer info! Men redan i nästa vecka kommer ensemblen att börja repa utomhus - för att känna in den rätta miljön. Efter att ha tränat repliker och rörelser i en skolsal under flera månader är det nu dags att flytta till parken.

Inga kommentarer: